Artık Herkes Kimlik Avı Kitleriyle Kimlik Avı Yapabilir

Artık Herkes Kimlik Avı Kitleriyle Kimlik Avı Yapabilir

Çeşitli tehdit aktörleri için çeşitli motivasyonlar olsa da, bunların çoğu finansal olarak motive edilir. Nakit söz konusu olduğunda, kimlik avı varsayılan saldırı tekniği haline gelir. Artık suçlular, başarılı bir kampanya için hazır kimlik avı kitleri satın alabilir.

Kimlik avı kitlerini neden kullanmalısınız? Kimlik avı kitleri, teknik bilgisi olmayan suçluların yeni teknikleri kolayca kullanmasını sağlar. Bu kitler, özenti suçluların kendi kimlik avı kampanyalarını oluşturmasına ve başlatmasına olanak tanıyan bir dizi araç içerir. Help Net Security tarafından yapılan araştırma, bu kimlik avı kitlerinin karmaşık olduğunu ve kredi kartı ayrıntılarını, kişisel bilgileri ve Sosyal Güvenlik numaralarını çalabilecek kampanyalar için yapılandırıldığını keşfetti. En dikkate değer kitlerden biri, Amazon ve Chase müşterilerini hedeflemek için kullanılan Chase XBALTI'yi içeriyordu.

Kimlik avı kitlerinin türleri
Hedeflere ve işlevlere göre çeşitli türlerde kimlik avı kitleri mevcut olsa da, bunlar aşağıdaki türlerde sınıflandırılabilir:

  • Temel kit - HTML, PHP ve JavaScript ile yazılmış basit dosyaları içerir. Bu, kurban verilerini yerel günlük dosyalarına aktarır ve saldırganların bunları manuel olarak toplaması gerekir.
  • Dinamik kit - kurbanlara dinamik içerik sergilemek için özel olarak tasarlanmış kod ve mantık içerir. Bu, sahte bir tüketici bankacılığı giriş sayfası veya e-posta adreslerine göre şirket logolarının görüntülenmesi şeklinde olabilir.
  • Kuklacı kiti - özellikle bankacılık bilgilerini toplamak ve saldırgan ile hedef arasında canlı etkileşimi sağlamak için yapılmıştır. Bu kit, OTP istemlerinden, gizli sözcüklerden ve güvenlik telefon görüşmelerinden kaçınmak için kullanılır.
  • Ticari kit - bunlar, metalaştırılan popüler kimlik avı kitleridir. Bu kitlerin yazarları bunları lisanslar ve hatta alıcıların oturum açabileceği, satın alabileceği, indirebileceği ve kimlik avı kitlerini yapılandırabileceği çevrimiçi vitrinler sağlar.
  • Çerçeveler - bunlar, kimlik avı sayfalarını otomatik olarak oluşturmak ve yürütmek için derme çatma web sunucularında çalıştırılabilen arşiv dosyaları yerine daha çok uygulamalar gibidir.
Çevrimiçi siteler güvenlik süreçlerini değiştirdikçe, kimlik avı kitleri geliştirilmeye ve dağıtılmaya devam ediyor. Bu, kit geliştiricilerini mevcut tasarımlara ve kullanıcı deneyimine tam olarak uyacak şekilde kodlarını değiştirmeye zorlar. Birçok araştırmacı, kimlik avı saldırılarının hacim ve karmaşıklık açısından artmaya devam edeceğinden ve kimlik avı kitlerinin daha az yetenekli saldırganların saldırıları dağıtmasına olanak sağlayacağından şüpheleniyor.

Yemleme ya da bilinen adıyla Phishing, genellikle hackerların hedef kişiye hediye, indirim, veya benzeri cezbedici sahte iletiler gönderilerek parola, kimlik bilgisi veyahut benzeri verilerini çalmaya çalışmasına verilen isimdir.

1 Yorumlar

  1. ,hack ,hacker typer ,hacker simulator ,roblox hack ,fake hacker ,iosgod ,instaleak ,google hacking ,hack this site ,patreon hack ,hack forum ,hack me ,arroapp ,wifiphisher ,hackme ,hacker anonymous ,karl koch ,kiralık hacker ,hacker programları ,hack tool ,hacker siteleri ,hacker site ,instagram hackleme sitesi ,hack dragon city 2021 ,hack chat ,gamehacking ,instagram şifre kırma hackteam ,msp hack ,mega hack ,cmd hack ,tiktok hacker ,android hack ,guidedhacking ,hack this ,hacker online ,hacker resmi ,link hack ,beyaz şapkalı hacker ,hacking team ,hack pes 2021 ,hack free ,hero wars hack ,hack bot ,hackerprank ,moodle hack ,growtopia hack ,hacker sim ,pubghack ,pro hacker ,omegle hack ,hacker sitesi ,hackinstagram ,hack web ,hack vip ,hacker olmak ,instagram hack pro 2020 ,termux hack ,wifi crack ,turk hack team ,hacker nedir ,hack mode ,microsoft forms hack ,script hack ,hack twitter ,hacker tiktok ,brawl stars hacker ,hack wifi 2021 ,hacktype ,hackapp ,ip hack ,hackcode ,msfvenom android ,green hacker ,wps hack ,hacker typer 2 ,hacker cracker ,face hacker ,hack check ,beyaz hacker ,google hacker typer ,pıcaroon hacker ,hackernet ,hacker kiralama ,etik hacker ,venge io hack ,hacker typer simulator ,hack back ,instagram hacker typer ,pixel gun hack ,hack nintendo switch 2021 ,video hacker ,kali linux instagram hackleme ,hacker white hat ,hacker youtube ,hacker uygulaması ,rat hack ,hacker pek simulator ,hacker olma sitesi ,cam hackers

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski