Pegasus Casus Yazılımının ABD Dışişleri Bakanlığı ve Diplomatların iPhone'larını Hacklediği Bildirildi

Pegasus Casus Yazılımının ABD Dışişleri Bakanlığı ve Diplomatların iPhone'larını Hacklediği Bildirildi


Reuters ve The Washington Post'tan gelen çok sayıda rapora göre, Apple'ın birkaç ABD Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı çalışanını, iPhone'larının, tartışmalı İsrailli şirket NSO Group tarafından oluşturulan devlet destekli casus yazılımlar kullanılarak kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından hedef alınmış olabileceği konusunda bilgilendirdiği bildiriliyor.

Uganda'da bulunan veya ülkeyle ilgili konulara odaklanan en az 11 ABD Büyükelçiliği yetkilisinin, izinsiz girişlerin arkasındaki tehdit aktörlerinin kimliği veya aranan bilgilerin niteliğine rağmen, denizaşırı telefon numaralarına kayıtlı iPhone'ları kullanmayı seçtikleri söyleniyor. , henüz bilinmiyor.

Son birkaç ayda gerçekleştirilen saldırılar, gelişmiş gözetim yazılımının ABD hükümeti çalışanlarına karşı kullanıldığı bilinen ilk zamanı işaret ediyor.

NSO Group, hükümet müşterilerinin dosyaları ve fotoğrafları gizlice yağmalamasına, konuşmaları dinlemesine ve kurbanlarının nerede olduğunu takip etmesine olanak tanıyan askeri sınıf casus yazılım Pegasus'un üreticisidir. Pegasus, hedeflerin bağlantıları tıklamasına veya başka bir işlem yapmasına gerek kalmadan iPhone'lara ve Android cihazlara bulaşmak için mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla gönderilen sıfır tıklama açıklarını kullanır, ancak varsayılan olarak ABD telefon numaraları üzerinde çalışması engellenir.

Raporlara cevaben NSO Grubu, konuyu araştıracağını ve gerekirse yasal işlem başlatacağını belirterek, "iddiaların ciddiyetini" öne sürerek "ilgili hesapları" askıya aldığını da sözlerine ekledi.

Şirketin uzun süredir ürünlerini yalnızca güvenlik tehditlerini izlemeye ve teröristleri ve suçluları gözetlemeye yardımcı olmak için devlet kolluk kuvvetlerine ve istihbarat müşterilerine sattığını belirtmekte fayda var. Ancak yıllar içinde toplanan kanıtlar, Suudi Arabistan, Bahreyn, Fas, Meksika ve diğer ülkelerden insan hakları aktivistleri, gazeteciler ve politikacılar üzerinde casusluk yapmak için teknolojinin sistematik olarak kötüye kullanıldığını ortaya koydu.

NSO Group'un eylemleri ona pahalıya mal oldu ve şirketi geçen ay ekonomik olarak bloke edilenler listesine sokan ABD Ticaret Departmanı'nın hedef tahtasına oturttu; bu karar, yukarıda bahsedilen ABD'li yabancı diplomatların hedef alınması tarafından motive edilmiş olabilir.

Ayrıca, teknoloji devleri Apple ve Meta, iOS'ta ve uçtan uca şifreli WhatsApp mesajlaşma hizmetinde daha önce bilinmeyen güvenlik açıklarından yararlanarak kullanıcılarını yasa dışı bir şekilde hacklemek için şirkete karşı yasal bir saldırı başlattı. Ayrıca Apple, 23 Kasım'da devlet destekli saldırganlar tarafından hedef alındığını düşündüğü kullanıcıları uyarmak için tehdit bildirimleri göndermeye başladığını da söyledi.

Bu amaçla, bildirimler, etkilenen kullanıcılara e-posta ve iMessage yoluyla, kullanıcıların Apple kimlikleriyle ilişkili adres ve telefon numaralarına iletilecek ve etkilenen kullanıcılar, sayfanın üst kısmında göze çarpan bir "Tehdit Bildirimi" başlığı görüntülenecektir. appleid.apple[.]com'da hesaplarına giriş yapın.

Apple'ın yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi daha önce, "NSO Grubu gibi devlet destekli aktörler, etkili hesap verme sorumluluğu olmaksızın gelişmiş gözetim teknolojilerine milyonlarca dolar harcıyor" dedi. "Bunun değişmesi gerekiyor."

Açıklamalar ayrıca, ABD hükümetinin gözetim yazılımı ihracatını insan haklarını bastırmak için teknolojileri kullanan otoriter hükümetlere sınırlamak için 100'den fazla ülke ile çalışma planlarını detaylandıran The Wall Street Journal'dan bir raporla örtüşüyor. Çin ve Rusya'nın yeni girişimin bir parçası olması beklenmiyor.

1 Yorumlar

  1. ,hack ,hacker typer ,hacker simulator ,roblox hack ,fake hacker ,iosgod ,instaleak ,google hacking ,hack this site ,patreon hack ,hack forum ,hack me ,arroapp ,wifiphisher ,hackme ,hacker anonymous ,karl koch ,kiralık hacker ,hacker programları ,hack tool ,hacker siteleri ,hacker site ,instagram hackleme sitesi ,hack dragon city 2021 ,hack chat ,gamehacking ,instagram şifre kırma hackteam ,msp hack ,mega hack ,cmd hack ,tiktok hacker ,android hack ,guidedhacking ,hack this ,hacker online ,hacker resmi ,link hack ,beyaz şapkalı hacker ,hacking team ,hack pes 2021 ,hack free ,hero wars hack ,hack bot ,hackerprank ,moodle hack ,growtopia hack ,hacker sim ,pubghack ,pro hacker ,omegle hack ,hacker sitesi ,hackinstagram ,hack web ,hack vip ,hacker olmak ,instagram hack pro 2020 ,termux hack ,wifi crack ,turk hack team ,hacker nedir ,hack mode ,microsoft forms hack ,script hack ,hack twitter ,hacker tiktok ,brawl stars hacker ,hack wifi 2021 ,hacktype ,hackapp ,ip hack ,hackcode ,msfvenom android ,green hacker ,wps hack ,hacker typer 2 ,hacker cracker ,face hacker ,hack check ,beyaz hacker ,google hacker typer ,pıcaroon hacker ,hackernet ,hacker kiralama ,etik hacker ,venge io hack ,hacker typer simulator ,hack back ,instagram hacker typer ,pixel gun hack ,hack nintendo switch 2021 ,video hacker ,kali linux instagram hackleme ,hacker white hat ,hacker youtube ,hacker uygulaması ,rat hack ,hacker pek simulator ,hacker olma sitesi ,cam hackers ,hacker typ

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski