Propan distribütörü Superior Plus, fidye yazılımı ihlalini kabul etti!

Propan distribütörü Superior Plus, fidye yazılımı ihlalini kabul etti!

Kuzey Amerika propan distribütörü Superior Plus, bir fidye yazılımı saldırısına uğradığını itiraf etti.

Superior Plus, dün (14 Aralık) yaptığı açıklamada, 12 Aralık Pazar günü sistemlerine belirtilmemiş bir fidye yazılımı bulaşmasına neden olan ağındaki bir ihlalden kurtarma sürecinde olduğunu söyledi.

Kanada merkezli şirket, "Superior, bu olayı araştırdığı ve bu sistemleri tekrar çevrimiçi duruma getirme sürecinde olduğu için belirli bilgisayar sistemlerini ve uygulamalarını geçici olarak devre dışı bıraktı" dedi.

Propan distribütörü, olayla başa çıkmak ve ihlalin etkisini değerlendirmek için siber güvenlik uzmanlarından bir taslak hazırladı. 

Superior, "herhangi bir müşterinin veya diğer kişisel verilerin güvenliğinin veya güvenliğinin tehlikeye atıldığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını" söyledi.

Superior, propan, distilatlar ve ilgili ürün ve hizmetleri ABD ve Kanada'daki 780.000 müşteri noktasına dağıtma ve satma konusunda uzmanlaşmıştır.

Saldırının arkasında hangi fidye yazılımı grubunun olabileceği veya hangi sistemlerin etkilendiği belirsizliğini koruyor.

Daily Swig, bu noktalar hakkında bilgi isteyen bir soruşturma ve temizlik çabalarıyla ilgili bir güncelleme gönderdi.

Fidye yazılımı saldırıları, küresel ekonominin birden çok sektörünün etkilenmesiyle giderek daha fazla günlük bir olay haline geliyor. Son Koloni Boru Hattı saldırısının gösterdiği gibi, enerji sektöründeki kritik altyapı firmaları bağışıklıktan uzak.

Üçüncü taraf siber güvenlik uzmanları, radikal bir yeniden düşünme olmadıkça, aynı şeyin daha fazlasının kaçınılmaz olduğu konusunda uyarıyor.

Cybereason'ın güvenlik şefi Sam Curry, "Bu saldırının boyutu henüz bilinmiyor ve yalnızca Superior daha fazla ayrıntı sağlayabilir.

"Superior'un belirli sistemleri devre dışı bırakması, saldırganların başarılı olduğunun bir göstergesidir. Asgariden fazlasını yapmanın zamanı geldi.

Curry, "Güvenlik uygulamalarını sıkılaştırmanın ve en az ayrıcalık, esneklik, en kötüsünü planlama ve bir algılama zihniyetine sahip olmanın zamanı geldi" diye ekledi.
Daha yeni Daha eski