Kali Linux Kurulum Rehberi

 

Kali Linux Sistem Gereksinimleri

Kali Linux için sistem gereksinimleri, kurulum esnasında belirlediğiniz özelliklere ve araçlara bağlı olarak değişir. Ancak temel olarak bilgisayarınızda aşağıdaki özelliklerin olması gerekiyor:

  • RAM: 2048 MB RAM
  • Gerekli Depolama Alanı: 20 GB

Kurulum İçin Gereksinimler

  1. Kali Linux kurulum ISO dosyası.
    • Açılan sitede “(Installer)” yazanı seçin.
    • Eğer sisteminiz destekliyorsa 64 bit sürümü indirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.
  2. Sanal makineye kurulum yapmayı hedefliyorsanız şu yazımıza bir göz atın:
  3. Normal kurulum için USB kurulum flash diski hazırlamanız gerekiyor. Bunun için şu yazımızı inceleyin:

Kali Linux Nasıl Kurulur?

Dikkat! Bu işleme geçmeden önce normal kurulum yapıyorsanız sabit diskinizdeki verilerin silineceğini belirtelim. Dolayısıyla sabit diskinizdeki verileri yedeklemeyi unutmayın.

Daha önce hazırladığınız USB kurulum flash diskini bilgisayarınıza takın ve BIOS ayarlarında Boot Priority (ön yükleme önceliği) listesinde en başta olacak şekilde ayarlayın. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kali Linux kurulum ekranı karşınıza gelecektir. Daha sonra aşağıdaki adımları izleyin:

1) En başta yer alan Graphical install seçeneğinin üzerine gelip Enter tuşuna basın.

2) Kurulum için dil seçin. Seçtiğiniz dil aynı zamanda kuracağınız işletim sisteminin varsayılan dili olarak seçilecektir. Ardından Continue butonuna tıklayın.

3) Saat dilimi ve yerel saati belirlemek adına yaşadığınız konumu seçin. Ardından Devam butonuna tıklayın.

4) Klavye düzeninizi seçin. Ardından Devam butonuna tıklayın ve kurulum için gerekli bileşenlerin yüklenmesini bekleyin.

5) Değişiklik yapmadan Devam butonuna tıklayın.

6) Burada da değişiklik yapmadan Devam butonuna tıklayın.

7) Bilgisayarınızda oturum açma ekranında görünecek bir ad belirleyin. Herhangi bir şey olabilir…

8) Oturum açma ekranında ve root izni verileceği zaman sorulacak olan kullanıcı adınızı belirleyin. Unutmamanız için bir yere not edebilirsiniz. Daha sonra Devam butonuna tıklayın.

9) Oturum açma ekranında ve root izni verileceği zaman sorulacak olan parolanızı belirleyin. Ardından Devam butonuna tıklayın.

10) Daha sonra bölümleme yöntemi kısmındaki “Yardımcı ile – diskin tamamını kullan” seçeneğini seçin ve Devam butonuna tıklayın.

11) Bu aşamada bölümlenecek diski seçmeniz gerekiyor. Yani Kali Linux’u kurmak istediğiniz sabit diski seçmelisiniz. Seçtikten sonra Devam butonuna tıklayın.

12) Bu kısımda “Tüm dosyalar tek bölümde” seçeneğini seçin. Özellikle ilk defa Kali Linux kullanmaya başlayacaksanız bunu seçmelisiniz. Daha sonra Devam butonuna tıklayın.

13) Burada “Bölümlemeyi bitir ve değişiklikleri diske kaydet” seçeneğini seçip Devam butonuna tıklayın.

14) “Değişiklikler diske kaydedilsin mi?” sorusunda Evet seçeneğini işaretledikten sonra Devam butonuna tıklayın. Sonrasında temel sistem ve paket dosyalarının kurulmasını bekleyeceksiniz. Bilgisayarınızın performansına göre bu süre değişebilir.

15) Daha sonra bu ekranda kurmak istediğiniz ekstra paket yazılımlarını seçin. Henüz yeniyseniz sadece aşağıda resimdeki seçenekleri seçip Devam butonuna tıklayın. Ardından kurulumun tamamlanması için bir süre beklemeniz gerekiyor.

16) Bu ekranda da Evet seçeneğini seçip Devam butonuna tıklayın.

Not: Eğer sanal makine değil de normal kurulum yapıyorsanız bu kısım çok önemlidir. Çünkü bu seçeneğe Evet dedikten sonra GRUB yazılımı yüklenecektir. GRUB yazılımı sayesinde, bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa her açılışta istediğiniz işletim sistemini seçebildiğiniz menü ekrana gelecektir.

17) Bu kısımda “/dev/sda” seçeneğini seçin ve Devam butonuna tıklayın

18) Kurulumunuz tamamlandı. Burada Devam butonuna tıklayın ve bilgisayarınıza taktığınız USB flash belleği mutlaka çıkarın.

Sisteminiz yeniden başlatıldığına Kali Linux işletim sisteminiz açılacaktır.

Daha yeni Daha eski