Türk Carderların Babası Çağatay Evyapan

 

Yasadışı olarak ürettiği ATM tuş takımı, manyetik hafıza kopyalama haznesi ve POS cihazı yazılımları yurtdışındaki internet ve banka dolandırıcılarına sattığı iddia edilen ve FBI’ın yakalanması için özel ekip kurduğu, İnterpol tarafından en çok aranan 4 dolandırıcılarından biri olan Cha0 lakaplı hacker Çağatay Evyapan’ı bildiğimiz kadarıyla gündeme getirelim dedik.

Emniyet Müdürü Burak Çekiç Cha0’nun yakalanma hikayesini anlatıyor;

“Hackerlar arasında uluslararası bilir kişiydi. Dünyadaki neredeyse tüm hackerlar, herşeyi ona danışırdı. ‘Darkmarket’ diye bir sitesi vardı. Siteye girmek için içeriden üç kişinin referans vermesi gerekliydi. Bu site üzerinden hackerlıkla alakalı yazılım ürün satıp soruları cevaplıyordu. Kim olduğunu bulabilmek için bir yıl üzerinde uğraştık. Kendini çok beğeniyordu ve o da hata yaptı. Kendisiyle ilişkilendirebileceğimiz bir numarayı bir kargonun üzerine yazmıştı. Oradan konum bilgilerine ulaştık. Tam karışındaki villayı kiralayıp aylarca izledik. Hatta bir gece doğum günün kutlamak için Sortie’ye gitmişti. Polis ekiplerimiz de sivil kıyafetlerle gece kulübüne giderek bağlantılarını deşifre etti. Ardından operasyonun startını verdik. Villaya baskın yaptık. Bizi karşısında görnüce o kadar şaşırdı ki. İlk sorusu ‘Beni nasıl yakaladınız’ oldu. Atölyesini görseniz herşey büyük bir düzen içindeydi. Bank Of America’nın 3000 civarında ATM’sine yerleştirilecek kart kopyalayıcı cihaz ve donanım ele geçirdik. Baskında polislerden biri ‘Nasılsın Çağatay’ diğeri ‘naber chaO’ deyince şok oldu. Onu şaşırtan yakalanması değil dünyaca ünlü ‘chaO’ olduğunu nasıl anladığımızdı. İki ismi nasıl bir ayara getirdiğimizi anlayamadı. O da nerede hata yaptığını bilemedi. Büyük bir operasyondu. FBI başkanı onu yakaladığımız için Türkiye’ye geldi ve bize bu teşekkür plaketini verdi.”

Kartlar nasıl kopyalanıyor;

Çağatay Evyapan ve ekibinin hazırladığı kart giriş haznesi, ATM kart giriş haznesinin üzerine yerleştiriliyor. Tuş takımı da ATM’nin tuş takımının üzerine konuluyor. Kart sokulduğu anda, giriş haznesinin altındaki kopyalama cihazı kart bilgilerini alırken, tuş takımının altındaki kopyalama cihazı da şifreyi kaydediyor. Tuş takımının altına kopyalama cihazı konulmadığında ise devreye ATM’nin florasanına yerleştirilen gizli kamera giriyor. Kart giriş haznesinde kart bilgileri kopyalanırken, gizli kameradan da şifre belirleniyor.

Operasyona Ait Görüntüler

Daha yeni Daha eski