Siber Suçlarla Mücadeleden Devriye

 

Hakaret Paylaşımlarına Operasyon

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşanan 6,6 şiddetindeki büyük deprem sonrası sosyal medya üzerinden yapılan provokatif, aşağılayıcı ve hakaret içeren paylaşım yapılan hesaplara karşılık incelemeler ve soruşturmalar başladı.

İzmir’de yaşanan ve birçok şehir de hissedilen 6.6 şiddetinde yaşanan büyük deprem bütün İzmir’i salladı. Depremin ardından bütün AFAD ekipleri ve sağlık çalışanları arama kurtarma çalışmalarına başladı. Deprem nedeni ile enkaz altında kalan insanlar arasından 24 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

Yardım Çağrıları Paylaşıldı

Kısa sürede haberlerde ve tüm sosyal medyada gündem olan büyük deprem de birçok ünlü sosyal medya hesabı mahsur kalan ve haber alınamayan insanları duyurmak için deprem mağdurları tarafından gelen yardım çağrılarını paylaştı. Sosyal medya üzerinden deprem ile ilgili son dakika haberleri ve yardım çağrılarını paylaşan ünlü hesapların paylaşımlarına yapılan yorumlarda ve kişisel hesaplardan deprem ile ilgili yapılan paylaşımlarda tüm halktan gelen destek ve yardım mesajları yanında İzmir halkına yönelik birçok provokatif, aşağılayıcı ve suçlayıcı yorumlar yapıldı. Yapılan provokatif paylaşımlarda İzmir halkı ahlaksızlık ve dinsizlik ile suçlandı, bu suçlamaların yapıldığı paylaşımlarda depremin nedeni bu suçlamalar olarak gösterildi.


Siber Suçlar İnceleme Başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı incelemeler ve soruşturmalar yapılmaya başlandı. Yapılan açıklamada; Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından internet üzerinde 7/24 inceleme yapıldığı ve deprem ile ilgili bölge halkı aleyhine provokatif paylaşım yapan hesapları tespit etmeye çalıştıklarını ve tespit edilen kişiler ile ilgili gerekli adli işlemlere başlandığı duyuruldu.

Daha yeni Daha eski