Sosyal Ağ Sitelerinde Kendinizi Nasıl Koruyabilirsiniz?


SOSYAL AĞ SİTELERİNDE KENDİNİZİ NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

Aslında, bugün ABD nüfusunun %79'u sosyal ağlarda aktif, ancak bu insanların çoğu sosyal medyada nasıl güvende kalacağını bilmiyor.

Kullanıcılar, her yıl milyonlarca insanın sosyal medya hesaplarının saldırıya uğraması, kişisel bilgilerinin çalınması veya çevrimiçi olarak dolandırılması nedeniyle kritik olan, genellikle kötü korunan parolalar kullanarak verileri açık bir şekilde paylaşır.

Entegre ödeme sistemleri ve uygulamalarının, telefon doğrulamasının ve dokunmatik ekran teknolojisinin artan popülaritesi ile sosyal medyada güvende kalmayı öğrenmek özellikle önemlidir.

Birisi bir hesabı çaldığında, kurbanın kimliğini çalmak için kullanılabilecek banka veya kredi kartı bilgilerine, ev veya iş adreslerine ve diğer çok kişisel bilgilere erişebilir.

İşte sosyal medyada kendinizi korumanıza yardımcı olacak 5 ipucu.

Sosyal Medya Dolandırıcılığından ve Dolandırıcılığından Kaçınmak için Gizlilik ve Güvenlik Ayarlarını Kullanın

Sosyal medya hesapları, kullanıcıların hesaplarını iki faktörlü doğrulamasına ve bilgilerini kimlerin görebileceğini sınırlamasına olanak tanıyan gizlilik ve güvenlik ayarları sunar.

Facebook, farklı arkadaş gruplarının profillerini ve bilgilerini nasıl görüntülediğini güncellemenize olanak tanıyan en gelişmiş güvenlik önlemlerinden bazılarına sahiptir.

Hesabınızı çok yakın birkaç arkadaşınızla sınırlamanız veya kişisel bilgilerinizi herkesle paylaşmaktansa hiç paylaşmamanız, sosyal medya dolandırıcılığı ve dolandırıcılığıyla mücadelede önemlidir.

Peki hangi bilgiler sadece yakın arkadaşlarla paylaşılmalı?

"Konum bilgileri hakkında bilgi

ev veya iş adresi

telefon numarası ve e-posta

doğum tarihi ve diğer özel bilgiler"

Bir kullanıcının doğum yeri, kızlık soyadı ve doğum tarihi bile bankacılık ve finans platformlarında ve diğer sitelerde gizlilik sorularını yanıtlamak için kullanılabilir.

Arkadaşlık talebinde bulunan kişinin gerçekten tanıdığınız biri olduğunu doğrulamak için bir arama yapmak da yararlıdır. Bu adımlar potansiyel olarak tehlikeli durumlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Son olarak, sosyal medyada güvende kalmak için kullanıcılar, paylaştıklarının da güvenli olduğundan her zaman emin olmalıdır. Bu, herhangi bir kişisel bilgi içermeyen veya herhangi bir kimliği ifşa etmeyen fotoğraf ve gönderilerin yayınlanması anlamına gelir. Başkalarının paylaştıklarını iki kez kontrol etmek ve gerektiğinde raporlamak da önemlidir.

Sosyal medya kullanımı arttıkça kişisel güvenliğimizi korumak için atabileceğimiz adımlar da artıyor. Bu 5 ipucunu takip etmek, kullanıcıların sosyal medyada güvende olmalarına ve onları çevrimiçi kimlik avı ve sosyal medya dolandırıcılıklarına karşı korumalarına yardımcı olabilir.

Kimlik hırsızlığı ve diğer siber saldırıları önlemek için güçlü parolalar oluşturmak giderek daha önemli hale geliyor. Ancak, güçlü parolalar oluşturmak çoğu kişi için göz korkutucu bir görev olabilir. İyi bir parolanın zorluğu da unutulmasına ya da kaybolmasına neden olabilir. Bu nedenle birçok kişinin güçlü parolalar oluşturmak yerine tahmin etmesi kolay parolalar kullanması kimlik hırsızlarının işini kolaylaştırır.

Kimlik hırsızları, İnternet'teki hesaplara erişmek için parolalarınızı almaya çalışır. E-posta, banka hesapları ve sosyal medya hesapları gibi birçok çevrimiçi hesap parola korumalıdır. Bu nedenle yeterince güçlü ve karmaşık parolalara sahip olmak, kimlik hırsızlığını önlemenin en temel yollarından biridir.

Güçlü bir şifre oluşturmak için, uzunluğu en az 8 karakter olacak şekilde rastgele harf, rakam ve sembollerin bir karışımını kullanmalısınız. Ayrıca, her hesap için farklı bir şifre kullanarak, hesaplarınızın biri ele geçirildiğinde diğerlerine de erişim sağlanmasının önüne geçebilirsiniz.

Sonuç olarak, güçlü şifreler oluşturmak ve şifreleri düzenli olarak güncellemek, kimlik hırsızlığı ve siber suçların olası etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle, güçlü şifreleri ciddiye almalı ve kişisel bilgilerinizi korumak için her zaman dikkatli olmalısınız.

Daha yeni Daha eski