DeFi platformu hacklendi altcoin fiyatları fena şekilde düştü!

 

DeFi platformu hacklendi altcoin fiyatları fena şekilde düştü!

Finans platformu olan DeFi BadgerDAO, “yield vault” protokolünden 100 milyon dolarlık çeşitli kripto para birimlerinin çalınmasıyla bir saldırıya kurban giden en son platform oldu. Blockchain'in güvenliği için çalışmaları olan şirket PeckShield'in raporlarına göre sadece tek bir kullanıcı, 896 Bitcoin kaybı yaşadı.

O esnada altcoin BADGER yüzde 15'lik değer kaybetti.Ethereum üzerinde çalışan ve Bitcoin odaklı DeFi projesi BadgerDAO, bir front-end saldırısı sonucu 100 milyon dolar kaybetti. Kullanıcılar ilk olarak Çarşamba gecesi protokolün Discord’unda olası sorunları bildirdiler. Topluluk kanallarındaki mevcut spekülasyonlar, saldırının temel protokol sözleşmelerinde değil, Badger.com kullanıcı ara yüzündeki bir istismarın sonucu olduğu yönünde. Etkilenen birçok kullanıcı, yield farming ödüllerini talep ederken ve Badger kasaları ile etkileşime girerken, cüzdan sağlayıcılarının ek izinler için sahte taleplerde bulunduğunu fark ettiklerini bildirdi.

Gözlemciler, hacker'ın etkilenen cüzdanlardan 185 WBTC, 136.000 cvxCRV, 64.000 veCVX ve çeşitli formlarda BTC aldığını söylüyor. Sözleşmeler durdurulmuş olsa da, topluluk üyeleri mevduat sahiplerinin kötü niyetli sözleşme izinlerini iptal etmek için Debank ve Unrekt gibi araçları kullanmasını tavsiye ediyor. Bu sırada, PeckShield’a göre bir kullanıcı, yaklaşık 50 milyon dolar değerinde 896 Bitcoin kaybetti.


Daha yeni Daha eski