Araştırmacılar Microsoft Teams Yazılımında Açık Buldular!

Microsoft Teams

Araştırmacılar Microsoft Teams Yazılımında Açık Buldular!

Microsoft, bu Mart ayının başlarında Teams iş iletişimi platformunda ortaya çıkan dört güvenlik açığından üçü için düzeltme yapmayacağını veya yamaları ileri bir tarihe iteceğini söyledi.

Açıklama, Berlin merkezli siber güvenlik firması Positive Security'den geliyor ve bağlantı önizleme özelliğinin uygulanmasının "dahili Microsoft hizmetlerine erişmeye, bağlantı önizlemesini sahtekarlığa ve Android kullanıcıları için sızdırmaya izin verebilecek bir dizi soruna duyarlı olduğunu tespit etti. IP adresleri ve Teams uygulamalarını/kanallarını DoS'leme."

Dört güvenlik açığından Microsoft'un, Android cihazlardan IP adresi sızmasına neden olan yalnızca birini ele aldığı söyleniyor ve teknoloji devi, hizmet reddi (DoS) kusuru için bir düzeltmenin gelecekteki bir sürümünde dikkate alınacağını belirtti. ürün. Sorunlar, 10 Mart 2021'de şirkete sorumlu bir şekilde açıklandı.

Microsoft Teams Exploit


Kusurların başında, Microsoft'un yerel ağından bilgi toplamak için kullanılabilecek "/urlp/v1/url/info" uç noktasındaki sunucu taraflı istek sahteciliği (SSRF) güvenlik açığı yer alıyor. Ayrıca, ön izleme bağlantısı hedefinin, ana bağlantıyı, önizleme görüntüsünü ve açıklamayı olduğu gibi tutarken herhangi bir kötü amaçlı URL'yi işaret edecek şekilde değiştirilebildiği ve saldırganların kötü amaçlı bağlantıları gizlemesine ve gelişmiş kimlik avı saldırıları gerçekleştirmesine olanak tanıyan bir sahtekarlık hatası da keşfedildi.

Teams'in Android sürümünü etkileyen DoS güvenlik açığı, meşru bir URL yerine geçersiz bir hedef içeren özel hazırlanmış bir bağlantı önizlemesi içeren bir mesaj göndererek uygulamanın çökmesine neden olabilir. Sorunların sonuncusu, Android uygulamasını da etkileyen bir IP adresi sızıntısı ile ilgilidir. Positive Security, küçük resim URL'sini Microsoft'a ait olmayan bir alana yönlendirmek için bir bağlantı önizlemesi içeren iletileri yakalayarak, bir kullanıcının IP adresine ve kullanıcı aracısı verilerine erişim elde etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Positive Security'nin kurucu ortağı Fabian, "Keşfedilen güvenlik açıklarının sınırlı bir etkisi olsa da, hem bu kadar basit saldırı vektörlerinin görünüşte daha önce test edilmemiş olması hem de Microsoft'un kullanıcılarını bunlardan korumak için istekli veya kaynaklara sahip olmaması şaşırtıcı" dedi.
Daha yeni Daha eski